المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند از سرگیری پرواز‌ها میان ایران و نجف اشرف تظاهرات در نجف برای لغو ممنوعیت پرواز‌های ایران توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور عراقچی در نیویورک سفارت ایران ادعا‌ها درباره ادعای ارتباط تهران با پرونده فرفورد را رد کرد امارات سفر نتانیاهو را تکذیب کرد

برنامه ترکیه در شمال سوریه چیست؟

با آغاز سال 2015 و عملیات سپر فرات، دولت ترکیه گام به گام بر دامنه نفوذ خود در شمال سوریه می افزاید.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - 2018 February 03
کد خبر: ۱۴۰
به گزارش راهبر معاصر؛ رجب طیب اردوغان، در جمع هوادارنش در رابطه با تماس تلفنی خود با ترامپ گفت: به ما می گویند فورا عملیات را تمام کنید و از عفرین بیرون بروید! حضور شما در افغانستان 20 سال طول کشیده است؛ در عراق 18 سال است که هستید چطور می شود که وقتی نوبت ماست باید زود تمام کنیم؟

این سخنان رئیس جمهور ترکیه نشان می دهد که این دولت، قصد تحویل دادن مناطق اشغالی در شمال سوریه را ندارد. اردوغان در یک سخنرانی دیگر تاکید کرده که می خواهد مناطق اشغالی را "به صاحبان اصلی آن ها" که احتمالا اعضای ارتش آزاد هستند بازگرداند چراکه به تازگی زبان به ستایش از این گروه گشوده است. در صورت تحویل این مناطق به ارتش آزاد، بدون شک ترکیه از آن در مقابل عملیات های ارتش سوریه دفاع خواهد کرد مگر آن که در مقابل امتیازی بگیرد. در این حالت می توان گفت که شمال سوریه، به استقلالی دوفاکنو می رسد و تحت الحمایة آنکارا در خواهد آمد.

همچنین، نباید از یاد برد که مجلس ترکیه مدتهاست که به صورت نمادین برای ادلب سالی یک لیر مقرر می کند و این نشان می دهد که ترکیه بر خلاف ادعاهایش، "به شمال سوریه چشم طمع" دارد. در صورتی که سناریو اول (تحت الحمایگی شمال سوریه) با موفقیت به پایان برسد هیچ بعید نیست سناریو دوم، (الحاق شمال سوریه به ترکیه) عملی شود. اشاره غیر مستقیم اردوغان به احتمال حضور دراز مدت در شمال سوریه خود می تواند تائیدی بر این مدعا باشد.
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار